tirsdag den 1. december 2009

BCA Hotel Wilhelmsberg Berlin
BCA Hotel Wilhelmsberg Berlin. Kort efter murens fald, på Landsberger Allee i Østberlin, indfandt vi os på hotellet BCA Wilhelmsberg Berlin, som på kort tid var restaureret til nærmest vestlig standard.

Personalet gjorde, hvad de kunne for at servicere gæsterne, hvilket ikke var helt i østtysk ånd på den tid. Det varede faktisk nogen år, før man i øst begreb hvad service var, men her på BCA Hotel Wilhelmsberg Berlin havde man forstået det.

Hotellet BCA Hotel Wilhelmsberg Berlin, som i dag hedder Holiday Inn, ligger på Landsberger Allee. Vi var kommet dertil ad Karl Marx Allee, hvor tidligere de store militærparader fandt sted.

I samme week-end vi tog ophold på hotellet, var der fest og feststemning og det var ganske morsomt at se østtyskerne i festlighederne. Gavmilde var de også, for der blev bragt os fade med sandwich og andet, da vi sad udenfor og nød sommeraftenen, entskønt vi jo ikke havde noget ned deres fest at gøre.

Nogen mistænksomhed var der dog at spore hos de østtyske deltagere, thi det var overordentlig svært at få lov til at parkere sin bil, andre steder end hvor de viste os ind, ligesom man fulgte meget med i, hvor vi befandt os. Ak ja, det var dengang på BCA Hotel Wilhelmsberg Berlin.