søndag den 7. november 2010

JULEMARKEDER I BERLIN

Uden at overdrive, kan man roligt hævde, at Berlin er julemarkedernes mekka. Her gør man virkelig noget ud af julen fra nu af og det meste af december med.

Kun 5-6 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse er der i den kommende tid nogle af de allermest spændende tyske julemarkeder, hvor alt bare emmer af jul, at finde, nemlig i Berlin. Alt i alt vil mere end 50 julemarkeder se dagens lys og lyse op i den mørke tid fra nu og til jul.
Bedst kendt er nok det årligt tilbagevendende julemarked på Gendarmenmarkt ved Unter den Linden i det østlige Berlin. Her vil flere hundrede boder lokke folk i en eventyrlig julestemning, som ingen kan modstå.
Winterwelt holder til på Potsdamer Platz, Chanukka-Markt ved det jødiske museum og ikke at forglemme julemarkedet på Alexander Platz.


Dette er kun en lille del af Berlins mange muligheder for at holde folk til i en stemning af jul og eventyr. - Og husk at nyde de mange boder med kandiserede æbler, boder med ægte Berliner Currywurst, boder med honningkager, boder med Glühwein og alle de andre lækkerier, der slet ikke er nævnt.